Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Rıdvan Önem, Bandırma'da konuştu: Avrupa'daki Türkler, kaderlerine terk edildi”

Rıdvan Önem, Bandırma

Dünya Türkleri Konseyi eski Başkan Yardımcısı, İsviçre-Türk Dernekleri Dayanışma Federasyon Genel Başkanı, İsviçre-Türk Emeklilik Sorunu Komitesi Başkanı...

Dünya Türkleri Konseyi eski Başkan Yardımcısı, İsviçre-Türk Dernekleri Dayanışma Federasyon Genel Başkanı, İsviçre-Türk Emeklilik Sorunu Komitesi Başkanı, Avrupa’da Serbest Dolaşım Türk Komitesi Başkanı Rıdvan Önem, yaz tatilini geçirmek için geldiği doğum yeri Bandırma’da yaptığı açıklamada, “Hâlen Avrupa ülkelerinde 5 milyon Türk yaşıyor. Bunların 120 bini, benim de 1967 yılından beri bulunduğum İsviçre’de yer alıyor. En çok gurbetçi ise 2.8 milyon ile Almanya’da. Ancak bugüne dek hiçbir cumhuriyet hükümetimiz, dışarıda yaşayan vatandaşlarının sorunlarına çözüm üretecek politikalar izlemedi” dedi. Gurbetçilerin, bugüne dek hep kaderlerine terk edildiklerini öne süren Önem, şu değerlendirmede bulundu:
“Gurbetçiler, eğitim sorunları dahil anavatandan hiçbir hizmet alamadı. Hep yalnız bırakıldılar. Hatta binlerce gurbetçi, bazı üçkağıtçı kişilere paralarını kaptırdılar. Şu anda Avrupa’daki Türkler arasında en büyük sorunların başında ise işsizlik geliyor. Dilerim, bundan sonra hükümetlerimiz, gurbetçilerin sorunlarına sahip çıkıp, çözüm yolları üretirler.”
Önem, memleketi olan Bandırma’nın, son dönemlerde sanayi ve ticari yaşamda kaydettiği gelişmelerden mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı